2003 | Ελληνικά Γράμματα

Η συμβολή της έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας στην περιφερειακή ανάπτυξη


Η συμβολή της έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας στην περιφερειακή ανάπτυξη, Η περίπτωση της Ελλάδας, Ελληνικά Γράμματα, 2003.
συγγραφείς: Ν. Τσούνης, Ι. Κατσουλάκος, Ε. Κούκιος
επιμέλεια σειράς: Ε. Γ. Κούκιος, Δ. Αγραφιώτης
ISBN 960-406-274-3, ISBN-13 978-960-406-274-4
436 σελ.

Η κατανόηση των προβλημάτων και η απόκτηση δεξιοτήτων για τη διαχείριση της τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας αποτελούν, εδώ και μερικές δεκαετίες, πρώτιστο καθήκον πολλών κυβερνήσεων και επιχειρήσεων στις πλέον προηγμένες χώρες. Είναι, κατά συνέπεια, επείγον να αναπτυχθούν η έρευνα, η εκπαίδευση και η επιμόρφωση στους τομείς αυτούς και στην Ελλάδα, για να ενσωματωθούν αποτελεσματικά οι ερευνητικές δραστηριότητες στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.
Αυτόν τον στόχο επιχειρεί να καλύψει ακριβώς η παρούσα έκδοση, η οποία αποτελεί μια μεγάλη συνεισφορά στην “αναιμική” βιβλιογραφία του συγκεκριμένου τομέα. Στο βιβλίο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας σημαντικής μελέτης για τις δυνατότητες της έρευνας, της τεχνολογίας και των καινοτομιών στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μας. Οι πληροφορίες και οι προβληματισμοί που απορρέουν από αυτό το ερευνητικό έργο θα αποδειχθούν χρήσιμοι όχι μόνο για τους ειδικούς αλλά και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.