Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 | Οδός Μαυροκορδάτου, Αθήνα

DIS-PLAY (window shop project)


DIS-PLAY (window shop project)

Σάββατο – 14 Δεκεμβρίου / Οδός Μαυροκορδάτου (Σταθμός μετρό: Πανεπιστήμιο)

19:00-22:00 – Επιτελέσεις (Live performances) από τους Francesco Kiàis, GRAAM, Αναστασία Παπαθεοδώρου, Αντρέα Πασιά, Φίλιππο Βασιλείου
12:00-22:00 – Εκθέσεις φωτογραφίας από τους Άγγελο Πανοσκάλτση, Δημήτρη Πρίφτη, Δημοσθένη Αγραφιώτη, RevoltingBodies (συνεχίζονται Κυριακή 15 Δεκ. 12:00-17:00)
Ψηφιακή έκθεση  φωτογραφιών   του Δημοσθένη Αγραφιώτη<<  CRISES.CRIES, CRIeS>> απο τα κλειστά μαγαζιά της Αθήνας και το κείμενο  για την   ελληνική κρίση-“Poetry and Revolution”.

22:30 – Αfterparty στο Komma Bar με το Chevy κ.α.

Καταστηματάρχες της οδού Μαυροκορδάτου σε συνεργασία με τον οργανισμό epitelesis – Performance Art Foundation παρουσιάζουν το DIS-PLAY (window shop project), μία μέρα δράσεων, οι οποίες εκτυλίσσονται μέσα στις βιτρίνες κλειστών μαγαζιών. Με θεματικό άξονα την επανένταξη της ανθρώπινης ύπαρξης σε αυτό το πλαίσιο αδράνειας μέσα από τη τέχνη της επιτέλεσης (performance art) και της φωτογραφίας, οι καλλιτέχνες καλούνται μαζί με το κοινό να επανεξετάσουν τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών λειτουργιών.

Διερευνώντας το ερώτημα που αφορά την χρήση ανενεργών κελυφών και των υποδομών τους για καλλιτεχνικές δράσεις, όπως παρατηρείται και σε άλλες πόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η οδός Μαυροκορδάτου μετατρέπεται από πεζόδρομο της κεντρικής Αθήνας σε ένα ζωντανό πυρήνα διάδρασης με το κοινό. Ταυτοχρόνως, μέσα από τη βιτρίνα, το ανθρώπινο σώμα μετατοπίζεται από τη θέση του καταναλωτή σε προϊόν προς κατανάλωση, ως παραλληλισμό της σχέσης των πολιτών προς τις μεταβαλλόμενες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες.

Διοργάνωση: epitelesis – Performance Art Foundation, Paul Sarz
Infographics: Μελίνα Φιλίππου, Ελεάνα Τσουκιά
Γραφικός σχεδιασμός: Αντώνης Τζώρτζης
Τεχνική υποστήριξη: Ευτύχιος Σιήκκης
Eπικοινωνία: 2103814144 – www.facebook.com/events/1442151552671352

Ο οργανισμός epitelesis – Performance Art Foundation αποτελεί μία καλλιτεχνική πλατφόρμα με σκοπό τη συγκέντρωση και τη διάδοση του έργου καλλιτεχνών στο τομέα της επιτέλεσης, ο οποίος ξεκίνησε ως πρωτοβουλία των Δημοσθένη Αγραφιώτη και Αντρέα Πασιά. Με βάση την Αθήνα, έχει ως στόχο την προώθηση της ενεργής συμμετοχής τοπικών καλλιτεχνών και του κοινού σε δράσεις με κεντρικό άξονα την επιτέλεση, κρατώντας άμεση επαφή με άτομα και οργανισμούς σε διεθνές επίπεδο. Περισσότερες πληροφορίες στο www.epitelesis.com

Διαβάστε το Δελτίο τύπου (pdf).