Μάιος 2015

Το κινέζικο τετράδιο (ebook) (cn|en)


To Κινέζικο Τετράδιο και στα κινεζικά

Το Κινέζικο Τετράδιο του Δημοσθένη Αγραφιώτη (εκδόσεις Ερατώ 1988) μετά τη μετάφραση και έκδοσή του στα αγγλικά (Chinese Notebook, Ugly Duckling Presse 2010, σε μετάφραση των John Sakkis και Angelos Sakkis) και στα γαλλικά (Cahier chinois, Les Editions [0] 2008, σε μετάφραση της Michele Valley), δημοσιεύεται από τις εκδόσεις Vakxikon.gr σε δίγλωσση έκδοση, στα κινέζικα και αγγλικά σε ψηφιακό βιβλίο/e-book. Έτσι, ο τίτλος, που προέρχεται από το παραδοσιακό κινέζικο σημειωματάριο (μαύρο- κόκκινο), όπου και πρωτογράφτηκαν τα ποιήματα του βιβλίου, συναντά, έστω και μερικά, την πολιτιστική του καταγωγή.
Στο βιβλίο συμπλέκονται, η ποιητική της αλφαβήτου με την ποιητική του ιδεογράμματος, και συναρθρώνονται η αναζήτηση τρόπων ζωής σε σχέση με τα δεσπόζοντα πρότυπα της παγκοσμιοποίησης, η ιδιότυπη συνύφανση των τεχνολογιών (δισ)επικοινωνίας με όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής και η διάγνωση της πολιτιστικής πορείας των τεχνολογικά προηγμένων κοινωνιών. Τέλος, τα ποιήματα ιχνηλατούν και το πλάσιμο και το λύσιμο των διανθρώπινων σχέσεων στο σύγχρονο κόσμο, που είναι στραμμένος σ” ένα μέλλον όλο και πιο αβέβαιο.
Η κινέζικη μετάφραση έγινε από την Anne Hua και η τελική επιμέλεια της μετάφρασης από τον Yuan Zhang. Η αγγλική μετάφραση είναι και πάλι των J. Sakkis και A. Sakkis. Τα σχέδια με σινική μελάνη ανήκουν στον ποιητή.

Προεπισκόπηση του βιβλίου.

Κεντρική διάθεση: στα ψηφιακά βιβλιοπωλεία Myebooks, Cosmotebooks & Readpoint.

Σημ: Το ebook χρειάζεται το Adobe Digital Editions για να διαβαστεί.

CHINESE NOTEBOOK
Δημοσθένης Αγραφιώτης
εξώφυλλο & σκίτσα: Σχέδιο με σινική μελάνη του Δημοσθένη Αγραφιώτη
μετάφραση στα αγγλικά: John Sakkis, Angelos Sakkis
μετάφραση στα κινέζικα: Anne Hua
επιμέλεια στα κινέζικα: Zhang Yuan
ξενόγλωσση ποίηση
978-618-5144-13-5
14χ21, 164 σελίδες,
εκδόσεις Vakxikon
αποκλειστικά σε e-book: 9,99 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα για τις διάφορες εκδόσεις του βιβλίου εδώ.

chinese notebook presentation at beton7

Φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου στο Beton7 (facebook)

Video από την παρουσίαση