2010 | Art Athina

ΚΡΙσΗ, ΚΡΙσΕΙΣ

Από τη σειρά
Από τη σειρά "Κλίναμεν".
Η επιτέλεση του δΑ.
Η επιτέλεση του δΑ.
Η επιτέλεση του δΑ.
Η επιτέλεση του δΑ.
Από τη συμμετοχική εγκατάσταση.
Από τη συμμετοχική εγκατάσταση.
Από τη συμμετοχική εγκατάσταση.
Από τη συμμετοχική εγκατάσταση.
Από τη συμμετοχική εγκατάσταση.
Από τη συμμετοχική εγκατάσταση.
Η αφίσα του China_Europa Art Forum βασίστηκε στη συλλογική εγκατάσταση/δράση του δΑ
Η αφίσα του China_Europa Art Forum βασίστηκε στη συλλογική εγκατάσταση/δράση του δΑ "ΚΡΙση, ΚΡΙσΕΙΣ". Πεκίνο, 08-10/07/2012.

Στο πλαίσιο της ART-ATHINA 2010 φιλοξενήθηκε μέσα στο στάδιο του TaeKwonDo η παράλληλη έκθεση Βιβλία Ελλήνων καλλιτεχνών: Σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με βιβλία, το καθένα από τα οποία είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης. Η έκθεση, σε επιμέλεια Μαρίας Α. Αγγελή, περιελάμβανε περίπου 120 έργα από περισσότερους από 60 καλλιτέχνες. Στόχος της έκθεσης είναι να ρίξει φως σε αυτήν την άγνωστη στο ευρύ κοινό καλλιτεχνική παραγωγή και να θέσει δυναμικά το καλλιτεχνικό βιβλίο στην αγορά της τέχνης. Ο Δημοσθένης Αγραφιώτης συμμετείχε με 5 βιβλία-καλλιτεχνήματα από τη συλλογή “Κλίναμεν” ενώ προέβει και στην ακόλουθη δράση:

Συλλογική, συμμετοχική επιτέλεση(performance) που οδηγεί στη δημιουργία σε βιβλίο-καλλιτέχνημα-εγκατάσταση.

Ύστερα  από μια σύντομη-εισαγωγική επιτέλεση ο Δημοσθένης Αγραφιώτης καλεί τους συμμετέχοντες  να κατασκευάσουν σε χαρτί Α4 ή Α3  και στις δύο όψεις  τους τις σελίδες-στοιχεία του βιβλίου/καλλιτεχνήματος. Γίνεται συναρμολόγηση του βιβλίου  κατά διάφορες κατευθύνσεις με τη διαδοχική παράθεση των φύλλων.

(μια παραλλαγή-συμπληρωματική, μέρος του υλικού κρεμιέται  σε σχοινιά ,όπως  μια «μπουγάδα»).

Το βασικό θέμα αναφέρεται στη «κρίση» και τους τρόπους που αυτή βιώνεται και γίνεται ή όχι κατανοητή από τους συμμετέχοντες-επιτελεστές.

 

ΥΛΙΚΑ

40 χαρτιά Α4 κανσόν ,διάφορα χρώματα

15 χαρτιά Α3 κανσόν, διάφορα χρώματα

5 σύνολα  μαρκαδόρων διαφορετικού τύπου και χρώματος

2-3 ψαλίδια

3-4 κόλλες για χαρτιά

200 πλαστικοί μικροί  κρίκοι για την συνένωση των φύλλων.

(20-30 μανταλάκια και δυο σχοινιά για την «μπουγάδα» ).

 

Το βιβλίο καλλιτέχνημα μπορεί να γίνει έκθεμα μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία (όπως και η «μπουγάδα»). Στο παρακάτω video, η επιτέλεση καθώς και αποσπάσματα από τη δημιουργία της εγκατάστασης.