20 Ιουνίου - 2 Σεπτεμβρίου 2012 | ΕΜΣΤ, Αθήνα

Αυτό είναι ένα ποίημα / Ομάδα Οπτικής Ποίησης 1981-2011

       

Επιμέλεια: Τίνα Πανδή

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) παρουσίασε από τις 20 Ιουνίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012 την έκθεση Αυτό είναι ένα ποίημα, Ομάδα Οπτικής Ποίησης 1981-2011.

Η έκθεση εντάσσεται στη σειρά των ιστορικών εκθέσεων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και στοχεύει στην ιστορική εξέταση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας της Ομάδας Οπτικής Ποίησης, που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι σήμερα. Το ετερογενές έργο των καλλιτεχνών της ομάδας κατανοείται στο ιστορικό πλαίσιο διεθνών αναζητήσεων της οπτικής ποίησης που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες του 1960 και 1970 στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Αμερική κ.ά.

Η έκθεση παρουσιάστηκε σε τρεις διαφορετικούς χώρους και θα περιλαμβάνει πυρήνες έργων, από σχέδια, κoλάζ, ζωγραφική, βιβλία έως εγκαταστάσεις, γλυπτά και οπτικοακουστικά έργα, που εκτείνονται χρονικά στα 30 χρόνια παρουσίας της ομάδας.

Στην ομάδα συμμετέχουν σημαντικοί ποιητές, συγγραφείς και εικαστικοί καλλιτέχνες: Δημοσθένης Αγραφιώτης, Γιούλια Γαζετοπούλου, Κωστής (Τριανταφύλλου), Σοφία Μαρτίνου, Μιχαήλ Μήτρας, Κύριλλος Σαρρής, Έρση Σωτηροπούλου, Νατάσα Χατζιδάκι, Αλεξάνδρα Κατσιάνη και Θανάσης Χονδρός Στάθης Χρυσικόπουλος και Τηλέμαχος Χυτήρης.

Περισσότερα στο site του ΕΜΣΤ.